Enter your keyword

Persbericht

Festival

PERSBERICHT / VOORWOORD
 
Zaterdag 13, Zondag 14 en maandag 15 augustus staat de Rotterdamse HC.R sportcomplex in het teken van dit culinaire festival. De geliefde parkeerplaats en voetbalvelden van HCR, waar we op een zonnige dag menig picknickkleedje zal worden uitgeslagen, wordt omgetoverd tot één groot openluchtshow, muziek en toneel. Tientallen mobiele keukens, het lekkerste eten, de leukste live muziek, een variëteit aan theatervoorstellingen en vermaak maken van:
  • Global Valley een gezellige belevenis. 
Het outdoor Global Valley is ontstaan als een Surinaams evenement om een ontmoeting en samenwerking tussen mensen en culturen te bevorderen.
 Het festival symboliseert de samenvoeging van de viering van de drie hoogtijdagen uit de Surinaamse geschiedenis:
  • de immigratie van de Hindoestanen
  • Keti Koti (bevrijding van de slaven)
  • de immigratie van de Javanen.
Global Valley is vertrouwd, en wil graag dat dit een begrip in de Hindoestaanse gemeenschap wordt!
Het is een multiculturele ontmoeting. Gezellig met de familie jong of oud samen te zijn en te genieten van lekker eten, traditionele schaafijs en optredens van talloze artiesten en bandjes van Hindoestaanse, Creoolse & Javaanse afkomst. Natuurlijk niet te vergeten de grootste voetbaltoernooi met 30 Surinaams/ Hindoestaanse teams uit heel Nederland.


Global Valley is voor iedereen toegankelijk die belangstelling heeft in de Hindoestaanse cultuur, het Surinaamse eten, de producten, de reizen naar Suriname, India en andere diaspora landen en natuurlijk de tropische gezelligheid. Het festival is een ontdekkingsreis waar de zintuigen worden geprikkeld met een programma vol entertainment en culturele shows. Daarnaast kan men de ogen uitkijken bij de vele kraampjes op de exotische markt. Ook voor het eten hoeft u niet ver te zoeken. U kunt hier kijken en proeven.
De sentimentele waarde om mensen te ontmoeten, optredens te zien, Surinaams eten te nuttigen en de warme tropische sfeer te voelen is groot.
Hindoestanen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten bezoeken Global Valley om elkaar te ontmoeten.
Global Valley is een festival voor alle leeftijden en culturen en gaat dwars door alle geledingen van de samenleving heen. Het is een festival voor alle inwoners van de stad en daarbuiten!
Global Valley organiseert de grootste voetbaltoernooi van Nederland;
Voetbal is onlosmakelijk verbonden aan Global Valley.
Deze is sporadisch begonnen met een voetbaltoernooi in de zomervakantie, waarbij de meeste allochtonen wijken in Rotterdam. De bewoners uit de flats speelden tegen elkaar in vorm van een voetbalsportdag. Dit jaar komt voetbal terug op het voetbalvelden/terrein van HC, te Rotterdam.
Global Valley slaan de handen ineen en hebben sinds 2016 het voetbal teruggebracht op het een festival terrein.
De wedstrijden zullen anders dan ‘vroeger’ gespeeld worden in teams van inclusief keeper. De regels die worden gehanteerd komen het meest overeen met zaalvoetbal (Futsal).
 
Hieronder op de plattegrond van Globel Valley zie je de diverse standhouders weergegeven. Deze tenten hebben allemaal hun eigen eetgedeelte en programmeren daarnaast ook hun eigen muziek. Van traditionele Surinaamse muziek tot salsa.
Naast de standhouders zijn er nog kleinere standhouders die eten en/of non-food spullen verkopen. Nasi, bami, Surinaamse broodjes, pom, bara, bloedworst, vleesworst, BBQ, telo, gebakken vis, Surinaamse koeken en cake, Surinaamse stropen, Parbo bier etc. Kortom de lekkerste gerechten uit de Surinaamse, Javaanse, Hindoestaanse, Caribische, creoolse en Afrikaanse keuken zijn te vinden op Global Valley.
Natuurlijk zijn wij de kleintjes niet vergeten en hebben daarom ook diverse kermisattracties op het terrein geplaatst.
Hierbij kunnen ze ook geschminkt worden en genieten van een suikerspin.
De entree is €2,- per dag, per persoon. Aanvangstijd voor voetbal is om 10.00 uur en aanvang voor het evenement /
mela is om 13.00 uur tot 23.00 uur.
Wij zijn graag op zoek naar mensen of groepen die zichzelf willen promoten om op Global Valley te kunnen optreden.
Heb jij of je groep een talent zoals; dans-zang-klasiek dans-bollywood dans-muziek-brassband etc of wil je een kraam om je bedrijf te promoten
neem dan snel contact op met;
info@globalvalleyfestival.nl of bel 06-13427455 06-45716873